For Honor – napuhana ili opravdano kvalitetna igra?

For Honor!!! – zaurlao je krvlju natopljen viking zamahujući svojom velikom sjekirom prema naizgled smirenom samuraju. Poput vjetra tih istih krvavih planina, samuraj izbjegava vikingov napad koji sada premoren i bez obrane postaje laka meta za seriju ubojitih zamaha katanom. Samuraj kreće, već je napravio dva koraka, ali viking je još uvijek spor i ošamućen. Podiže katanu iznad glave, veliki zamah i pobjeda je zajamčena. Viking nema snage za obraniti se…
I dok se oštrica približavala kacigi umornog vikinga, još jedan urlik prolomi kroz planinu. Spretni samuraj odjednom se našao u rukama drugog vikinškog ratnika, koji ga, urlajući iz petnih žila, odlučno nosi prema rubu planine. Je li ovo kraj spretnog samuraja?

forhonor_action_the_raider
Atmosfera je ključni dio igre For Honor. Međutim glavni element atmosfere nisu usklici, vizualni detalji ili zvuk bubnjeva u pozadini. Jednostavno rečeno, trenutak u kojem se neprijatelj nalazi ispred vas, taj sukob vještine i koncentracije te kaotičnost svake bitke čine igru napetom od početka do kraja. Nećemo se zavaravat, premda se igra predstavlja kao akcijski RPG, ona je u suštini čista tučnjava u kojoj blažene trenutke 1 na 1 duela najčešće prekine gnjevna gomila sa mačetama i sjekirama.  Što drugo treba očekivati na srednjovjekovnom bojnom polju?

U gejmerskoj zajednici se oko ove igre lome koplja… Neki smatraju da je igra dovoljno teška i bez škrtih nagrada od dnevnih questova. Nekima smetaju nabovi, a nekima čudan MM sistem. Istina, ovo je nova igra pa će naravno biti i patcheva koji bi trebali popraviti ovakve situacije. Međutim iz foruma se najčešće čuju optužbe na račun Ubisoftove brige o zajednici, pogotovo o P2P povezivanju koje uzrokuje česte disconnectove, lagove i slične probleme.

Dakle, što reći?

Igra nije jednostavna. Zahtijeva puno koncentracije, truda i muke. Kada bude sve više iskusnih igrača, neće biti zabavno ginut svake dvije minute. Ipak, ako ne poprave trenutne nedostatke, onda će bitke protiv AI botova morati zadovoljiti.
Teška je nekih 60 do 100 eura, ovisno o dodatnim opcijama koje plaćate, pa svakako pročitajte i komentare na Steamu.

Osuda: Potencijalno odlična igra nemarnih proizvođača. Izvrsno iskustvo borbe osakaćeno povremenim problemima s internet povezivanjem, lagovima, dropovima i sl.
– Naravno postoji i problem same zajednice, odnosno gnjevnih igrača koji nemaju vremena i predanosti za potpuno shvaćanje igre, pa često napuste bitku ili padaju u sigurnu smrt, što znatno otežava postizanje kvalitetnih uvjeta za igru.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s