From Other Suns – Borderlands i FTL u jednom VR paketu

Proučavam navigacijske mape za svojim radnim stolom, tražeći najbolji put za bijeg od sigurne smrti koja nam je za petama. Mir povremenog zujanja elektronike odjednom prekine žarko crveno svjetlo i zaglušujući zvuk alarma.

Jesu li to oni? Je li kraj?
Kad sam krenuo vidjeti što se događa, snažna eksplozija zatrese brod oborivši me s nogu…

Nekoliko sekundi kasnije, u šoku provjeravam status broda preko hologramskog prikaza iz čipa na ruci. Neprijatelji provaljuju kroz zračnu komoru, a požar je zaključao ostatak posade na drugom kraju broda…

Premda se ovo nije dogodilo, From Other Suns obećava obeshrabrujuću atmosferičnost svemira i napetost donošenja odluka u kriznim situacijama, tijekom bijega od apokaliptične izvanzemaljske prijetnje. Svojevrstan spoj roguelike FTLa i shoot-and-loot Borderlandsa, nastao pod okriljem tvoraca VR hita Chronos, omogućuje trojici igrača preuzeti uloge članova posade broda dok rješavaju zadatke i nailaze na nove izazove. Iz FTLa povlači način nasumičnog razvoja igre, a iz Borderlandsa kaotičnu akciju u kojoj, nakon što ispraznim šanžer u neprijatelja, mogu dual-wieldat skoro svo oružje koje ispadne iz njega.

Igra je tek u razvojnoj fazi, perspektiva se može mijenjati iz trećeg i prvog lica, a čini se da će najveći problem biti konfiguriranje kretnje koja ne izaziva mučnine dok omogućuje igračima potpunu slobodu kretanja tijekom kaotičnih situacija.

Detalje o igri možete naći ovdje.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s