Zelda: Breath of the wild je “remek-djelo”, pohvale iz Overwatch ekipe

Nintendo je tvorac velikog broja nezaboravnih naslova. The Legend of Zelda: Breath of the Wild pobrala je visokih 97 % na Metacriticu, a kako prenosi GameRant direktor Overwatcha, Jeff Kaplan, oduševljen je igrom.

Na pitanje koja mu je najdraža igra, osim Overwatcha, Kaplan je odgovorio:
– Trenutno? Zelda: Breath of the wild. Pravo remek-djelo.

Budućnost blockbuster igara

Čini se kako Zelda kupi pohvale na svakom kantunu. Istina, neke su plaćene, novcima ili uslugom, ali može li sav taj žamor uistinu  biti samo marketinški trik? U nekoliko dana, kako prenosi The Verge, mediji su zaboravili na dugo očekivani, ali i veoma kvalitetni Horizon Zero Dawn, a Zelda osvaja većinu naslovnica. Pa kako se to dogodilo?

Kad već uspoređujemo velike naslove, znamo kako su Horizon Zero Dawn i Zelda: Breath of the Wild open world RPG avanture koje se odvijaju nakon neke katastrofe, a likovi se snalaze u misterioznom svijetu gdje su bića i tehnologije samo sjene starih civilizacija. Uz te sličnosti, igračima je u obje igre omogućeno kombiniranje različitih elemenata svijeta kojeg istražuju, u različite svrhe.

Jedna je stvar ipak različita. Priča, odnosno razvoj priče. Iako su obje open world igre, Horizon se znatno više oslanja na već određene misije preko kojih igrač otkriva potpunu priču. Zelda je, uz stvaranje ogromnog svijeta za istraživanje, omogućila igračima da sami stvaraju svoje priče, kroz otkrivanje svijeta i likova kojih se u njemu nalaze. Naravno, Nintendo olakšava svakom igraču dijeljenje svoje priče s ostatkom svijeta, što je znatno pomoglo u širenju kroz medije.

Budućnost igara se već oslanja na slobodu igrača. Premda je to u većini slučajeva ogromna količina aktivnosti unutar otvorenog svijeta, Nintendo pokušava u potpunosti otvoriti i priču igračima. Sada, kada su igre postale nevjerojatno zahtijevno tržište, uistinu otvoreni svijet je jednostavno dobra stvar za posao.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s